18 - 19 d’octubre de 2018

ELS GRAD COHORT WORKSHOPS ARRIBEN A BARCELONA

Els CRA-W Grad Cohort Workshops (GCWs)

El Computing Research Association's Committee on the Status of Women in Computing Research (CRA-W) va iniciar els Grad Cohort Workshops l'any 2004, amb el patrocini d'empreses, l'acadèmia, la National Science Foundation i la comunitat informàtica.

Els Grad Cohort Workshops tenen com a objectiu augmentar els nombre de dones en titulacions i recerca en l'àmbit de la informàtica mitjançant la creació de comunitats de dones a nivell nacional a través dels seus estudis de postgrau. El seu àmbit d'actuació són les universitats dels Estats Units i Canadà.

El Barcelona Grad Cohort Workshop (BGCW)

L'any 2017 el ACM Council on Women in Computing (ACM-W) va començar a convidar observadors internacionals als GCWs. Una representació de les universitats catalanes va ser convidada. El Barcelona Grad Cohort Workshop és fruit d'aquella visita.

El BGCW neix amb l'objectiu de ser l'inici de les trobades anuals de graduades en l'àmbit de la informàtica per tal de fer créixer la presència de la dona i mantenir-la en tots els nivells de la carrera professional.

Organitzat per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Comissió de Gènere Dones-COEINF del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya.

Aquesta primera edició està lligada amb l’acte d’investidura de la Sra. Margaret Hamilton com a doctora honoris causa per la UPC. Ella va ser qui va definir el terme “enginyeria de software” quan treballava a les missions Apol·lo de la NASA.

L'assistència al BGCW està limitada a 50 dones, estudiants de les universitats catalanes.

Les properes edicions ampliaran tant el nombre d'assistents com l'àmbit geogràfic.